Historia

Välkommen till La Font Vineuse Hotell & Spa, vi erbjuder rum med privata jacuzzis, hammam, Spa, och en uppvärmd inomhuspool. Före detta en mineralvattenfabrik, så har vår byggnad renoverats med en modern tappning som bevarar dess antika och industriella charm.
Här är vår historia… Under det senaste århundrandet så var fontänen vid namn « Font Vineuse » i Saint-Pierre d’Argençon känd som en « Marvel of Dauphiné ». Vår anläggning var en gång en källa för naturligt mineralvatten och ansågs av vissa historiker som en av de « 7 undren i Dauphiné ». Idag, nu fullt renoverat så erbjuder vi dig nya under för njutning.
« Vattenkällan Font-Vineuse är källan till ett särskillt mineralvatten som är hjälpsamt mot feber, en upprörd mage och reumatism. Genom att det passerar genom järnhaltiga material så har det en lite syrlig smak. En smak som hon delar med alla källor som henne, vilket inte ens höjer henne till äran av vinet vid Surene och Brie » sa Salques år 1811.
År 1731, tillade M. Lancelot att Ovid gav samma kvalite till Linceste floden i Macedonien och ön Naxos, medan Baron de Ladoucette skrev: « Nära Saint-Pierre-d’Argencon är det sagt att herren över platsen byggt ett kapell nära sin fontän där de som mirakulöst blivit läkta sålde sina tack. » Under det senaste århundrandet var fontänen kallad « Font Vineuse » i Saint-Pierre-d’Argencon, en stor succée som en Merveille du Dauphiné.
Denna källa av mineralvatten, nu La Font Vineuse Hotell & Spa var välkänd i början av det förra århundrandet och känd som ett av de « 7 undren av Dauphiné » bland historiker. De 7 undren av Dauphiné var en grupp pitoreska platser i regionen (särskilt Isère), likt de kända « Wonders of the World ». Under produktionens glansdagar (1910/1912) producerade mineralvattenfabriken året om 1,800 liter i timmen och en årlig produktion av 13 miljoner liter. Processen på den tiden var att man återanvände flaskorna–tvätta med filtrerat vatten, återfyll, stäng och sedan åter frakta iväg dem.
Placerat på D993 mellan byn La Beaume och Saint-Pierre d’Argençon, så är idag La Font Vineuse en stor byggnad som har konverterats till ett charmerande Hotell & Spa. Här flödar även idag det kända mineralvattnet för våra gäster som kan uppskatta det genom en kran.
La Font Vineuse är också nämnd som en mystisk saga. Sägnen lyder, att guden Bacchus ändrade det till en vinartad fontän i samma stund som han var säker på sin kärlek till nymfen Anorrhoe.
Vänligen kontakta oss för mer information eller särskillda önkskemål via e-mail: info@la-font-vineuse.com eller via telefon: +33 6 79 14 51 85.

3 + 5 =

Hem | Hus | Rum | Spa | Aktiviteter | Erbjudande | Boka Online | Tillganglighet | Kontakt